Apple Fanboy?

Door funk-e op zaterdag 2 januari 2010 19:06 - Reacties (24)
Categorie: Apple, Views: 3.696

http://tweakers.net/ext/f/voStkGIdboAxsNu4s4Y3lfqm/full.jpg

Na meer dan 5 jaar actief te zijn geweest op t.net ben ik op deze site vele discussies tegengekomen. Niet alleen in GoT-gedeelte, maar vooral in de reacties onder de nieuwsberichten. Het is vaak lachwekkend hoeveel energie sommige tweakers steken in het verdedigen van 'hun' product. Het was dan ook op deze site dat ik voor het eerst de term 'Fanboyl' tegenkwam. De definitie van Fanboy zou voor mij het volgende inhouden: "Een persoon die koste wat kost zijn of haar eigen product als superieur ziet en die de tekortkomingen van dit product nooit zal onderkennen, maar afdoen als onbelangrijk" Wikipedia geeft aan dat deze term al sinds 1919 wordt gebruikt. De definitie die zij gebruiken is alsvolgt: "Fanboy is a term originating in the United States, used to describe a male who is highly devoted and biased in opinion towards a single subject or hobby within a given field" Deze definitie is iets genuanceerder dan die van mij, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. De Fanboys die hier op t.net het verste in gaan zijn die van Apple...of toch niet?

Bijna niemand vindt het leuk om neergezet te worden als Fanboy en op zich is dit ook begrijpelijk. Als Fanboy zou je immers niet objectief kunnen reageren op de specificaties van een bepaald product. Wat mij op t.net is opgevallen is dat tweakers vooral de Apple-gebruikers in het hoekje van Fanboys drukken. Ik denk dat dit vooral te wijten is aan het enthousiasme van de eerdergenoemde groep over alle producten die Apple maakt.
Ik vind het zelf best begrijpelijk dat die-hard tweakers niets of weinig met producten van Apple hebben. Het producten zijn af-fabriek niet tweakable en in verhouding betaal je meer voor het design en de materialen.

Als ik na mijn eigen situatie kijk is er in de afgelopen jaren niet erg veel veranderd. Ik draaide tot voor kort nog op mijn pc die ik in de loop der jaren steeds heb geŁpgraded. Dat was ook het aantrekkelijke van een zelf samengestelde pc. Als er een onderdeel verouderd of defect was ging je naar je computerzaak en je haalde een onderdeel die je binnen enkele minuten had ingebouwd en je kon weer verder. Dit zorgde ervoor dat je altijd bezig was met je pc. Eens in de paar maanden had je geen andere keuze dan Windows maar weer eens opnieuw te installeren.

Twee weken geleden ben ik mij gaan verdiepen in de iMac. Waarom? In eerste instantie om het design. De computer staat in onze huiskamer en mijn partner en ik waren toch een beetje zat van alle kabels en van de grote systeem-kast die te veel lawaai maakte. Na alle filmpjes op de Apple-site gezien te hebben begon het Apple-Fanboy virus toch een beetje toe te slaan. Maar goed, dit waren alleen nog maar de filmpjes. In de praktijk blijkt vaak dat het in werkelijkheid toch net niet zo soepel en gemakkelijk werkt. Een nieuwe iMac konden we niet betalen, dus gingen wij op zoek naar een tweedehands. Uiteindelijk heb ik geboden op een 24" iMac 2.8 (500gb). Maarliefst 530,- had ik over voor het systeem. Dit lage bod bleek aan het einde van de veiling gewoon het hoogste bod! Ik was dus in het bezit van een Apple iMac.

Als Windows-gebruiker moest ik in het begin erg wennen aan de Apple-software. Ik denk dat dit proces slechts 1 uurtje heeft geduurd. Je merkt dat je als Windows-gebruiker te moeilijk denkt. Als je logisch kan nadenken, dan kun je een Apple besturen. Na 2 uren had ik al mijn software geÔnstalleerd en na 3 uren was het zover:

A new Apple-fanboy was born!

Je leest het goed. Ik geef hierbij toe dat ik mezelf sinds de aanschaf van mijn iMac ook als Fanboy zie. Vooral als ik in discussie ga met mensen die mij wijzen op de tekortkomingen van de hard- en software en de geslotenheid van het geheel merk ik dat ik die negatieve punten op een of andere manier omzet naar positieve punten.

Bottomline is dat ik nog nooit een systeem heb gezien dat zo goed en gemakkelijk out-of-the-box werkt. Zonder de aanschaf van extra software kan ik naast de meest basale functies veel multimediataken direct uitvoeren. Toch vind ik het niet gek dat het Apple-virus zelfs is doorgedrongen tot de tweaker-gemeenschap. Zag je in het verleden nog vooral Linux-fanboys die naar mijn mening niet zozeer overtuigd waren van de kwaliteit van 'hun' besturingssysteem maar meer tegen het logge besturingssysteem van Microsoft aan wilden schoppen, nu zie je steeds vaker tweakers die een Apple aanschaffen omdat er dan een systeem in huis staat dat altijd werkt.

Samenvattend kun je zeggen dat het niet uitmaakt waar je in gelooft. Ik denk dat het menselijk is om je eigen producten te verdedigen. Jij hebt immers zelf de keuze gemaakt toen je het product aanschafte. En ook ik als new-born-apple-fanboy zal in de toekomst weer in discussies terechtkomen waar ik mijn eigen iMac of iPhone zal gaan verdedigen. En dat hoeft ook helemaal niet verkeerd te zijn. Zo houdt je de discussies levend. En dat is waarschijnlijk ook het leuke aan een community.

There's a fanboy in any one ;)

Volgende: tweakers.net introduceert 'GeenStijl-jargon' 03-'10 tweakers.net introduceert 'GeenStijl-jargon'

Reacties


Door Tweakers user Leftblank, zaterdag 2 januari 2010 19:11

Vooral als ik in discussie ga met mensen die mij wijzen op de tekortkomingen van de hard- en software en de geslotenheid van het geheel merk ik dat ik die negatieve punten op een of andere manier omzet naar positieve punten.
Respect dat je het iig doorhebt, overigens lijkt dit wel heel sterk op het Stockholsyndroom, zoals aangehaald in het bekende rapport :+

Door Tweakers user googletje, zaterdag 2 januari 2010 19:19

Het irriteert mij vaak dat je als Apple gebruiker niet serieus word genomen wat computers betreft. Het gaat er vooral om, wat je zelf fijn vindt.
Maar bij sommige kan de keuze voor Apple onder geen beding een goede zijn en word je weggezet als onwetend. Dit is natuurlijk geen aanleiding om direct in "fanboy-mode" te schieten, maar voor sommigen wel.

Daarbij gebruik ik ook Windows en Linux, maar vind ik momenteel Mac het fijnst werken.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 2 januari 2010 19:24]Door Tweakers user Voxyn, zaterdag 2 januari 2010 19:40

*Voxyn was vroeger een Apple fanboy maar is bekeerd en is nu een Linux fanboy.

Linux _/-\o_ _/-\o_

Door Tweakers user YopY, zaterdag 2 januari 2010 20:00

@Voxyn, je kunt beide zijn, ;). Linux op een Apple.

Door Tweakers user wimjongil, zaterdag 2 januari 2010 20:07

Over de fanboys: ik vind vooral de Blizzard-fanboys verschrikkelijk! Die zijn echt niet aanspreekbaar, en komen met hun allen tevoorschijn bij een nieuwsbericht over WoW, Starcraft, Diablo oid 8)7.

Door Tweakers user MazeMouse, zaterdag 2 januari 2010 20:23

Ik heb een halfjaar verplicht 40uur in de week professioneel achter een mac gezeten... NOOIT MEER! Rampenplan.
De workflow vond ik niet lekker, al die programma's die continu de bovenbalk compleet overpikten, niet mijn ding.
Programma's stonden niet op de "apple default location" geinstalleerd dus updates weigerden alle dienst. En uiteraard kreeg ik daardoor ook nogal eens de "unhappy apple" of hoe dat ding ook heet te zien omdat er weer eens een kernel panic uitbrak.

Echter wil ik voor de lompe-eenvoud van het "onderweg een stukkie surfen/mailen/filmpjekijken" nog wel een macbookje want dat doen ze namelijk perfect :)
Want in die situatie werkt het "niet vragen, gewoon hopen dat het goedkomt" prima want als je iets wil dat "gewoon werkt" dan doen de macs prima hun ding.
(maar probeer alsjeblieft niet je harde schijven kwa programmatuur in te willen delen zoals op de windows machines want dan breekt de pleuris uit)

Jammer alleen dat in die "onderweg een stukkie surfen/mailen/filmpjekijken" zoveel goedkopere opties zijn en design mij letterlijk echt gestolen kan worden. (computer kast en kabels? Ergens onder mijn bureau, dus uit het zicht)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 2 januari 2010 20:25]


Door Tweakers user 108886, zaterdag 2 januari 2010 20:24

Mja, 't is maar hoe je het bekijkt... ik heb ook mijn PC's jaren lang geupgrade maar nooit moeten formatteren. Hoe je het ook draait of keert, dat is meestal je eigen schuld of omdat je zelf een probleem hebt veroorzaakt dat je niet meer kan oplossen, dat is nu eenmaal het nadeel van een meer -tweakable- computer. Ik wens je veel plezier met de iMac, het zijn mooie toestellen met degelijke hardware, maar ik hou gewoon niet van het bedrijf Apple. Voor je het weet heeft uw ganse huishouden, (inclusief de portefeuille) dat apple-logootje omdat je -hoe je het ook draait of keert- gewoon niet anders meer kan.

Apple producten werken het best met elkaar. en in het begin denk je "ik kan met bootcamp wel even switchen" maar dat wordt je zeer snel beu... daarna zit je daar... met je mac. Ik vind het maar niets. (En ik ben graficus :) Dus ik heb m'n portie opgedrongen apple al wel gehad)

Door Tweakers user Sebazzz, zaterdag 2 januari 2010 20:29

Tsja, feit blijft dat er twee groepen altijd uit springen, dat zijn de Apple fanboys en de Opera fanboys. Beide praten inderdaad negatieve punten altijd goed.

En iedere keer als er weer een Opera fanboys bij een poll/nieuwsbericht van Chrome of Firefox post over de superioriteit van zijn browser denk ik toch: Als jouw browser zo superieur is, waarom heeft die dan slechts <1% van de markt in handen als zelfs de nieuwkomer Chrome en Firefox >20% marktaandeel heeft? Zelfde geld voor Apple: De meeste fanboys praten de rare praktijken van AppleCare helemaal goed terwijl je toch echt recht hebt op drie jaar garantie, ook zonder AppleCare. Net zoals het bedrijf zelf, Apple heeft een behoorlijk enge policy die Microsoft ver te boven gaat, eigen protocollen, software en zo veel mogelijk gesloten. Kijk bijvoorbeeld naar de appstore en iPhone: Waarom geen eigen homebrew software draaien, waarom kunnen er geen alternatieve browsers in de appstore, dat soort dingen.

Natuurlijk, Apple is blijkbaar niet zomaar een merk maar een lifestyle en ze hebben inderdaad goede hard- en software die mij inziens behoorlijk duur is, maar waarom moeten Apple fans zich altijd tot een eigen groepje behoren. Je ziet het op GoT al: Ze hebben 5 eigen fora. Waarom kan er niet bij softe goederen een forum 'Apple software' geplaatst worden bijvoorbeeld?

Achja, het blijft een eeuwige discussie. Maar kudos voor deze blogpost _/-\o_ Mogen er nog vele volgen :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 2 januari 2010 20:34]


Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 2 januari 2010 20:31

ik heb geen probleem met macs en mac gebruikers. Mensen die kiezen voor het product en het kunnen verantwoorden daar heb ik alle respect voor. Maar er zijn vele mensen die Apple en hun producten tot op het bot verdedigen en die het simpelweg niet pikken dat jij erop kritiek geeft. Durf bijv. spreken over het gevaar van virussen op een Mac en je krijgt direct een hoop kritiek over jouw terwijl je wel een punt hebt. En dat is natuurlijk problematisch.

Door Tweakers user Phusebox, zaterdag 2 januari 2010 20:57

Een 24" iMac voor 530 euro? Damn, dan had ik zelfs een Apple staan hier.

Door Tweakers user Gerco, zaterdag 2 januari 2010 21:01

Leuke van de Apple discussie is natuurlijk niet alleen de fanboys (die teveel de negatieve punten onder het vloerkleed vegen). Ook de Apple-haters (is daar geen beter woord voor) zijn altijd leuk om te lezen.

• Alle macs zijn schreeuwend duur en voor maximaal de helft van het geld kun je zelf een veel betere PC bouwen (met ali-illegali Windows);
• Mac OS X crasht continu met kernel panics;
• Voor de Mac is geen software te krijgen;
• etc, etc, etc.

Allemaal argumenten uit de prehistorie natuurlijk. Een iMac is vrij goede value-for-money. Een Mac Pro is duur ja, granted. Die koopt dan ook vrijwel niemand. Een kernel panic heb ik op mijn mac nog nooit gezien, net als dat ik op mijn Windows machines sinds jaren geen BSOD meer gezien heb, etc...

Door Tweakers user TimMer, zaterdag 2 januari 2010 21:06

Net wat je zelf zegt: een Apple is niet te tweaken, dus heb je als Apple-bezitter eigenlijk niets op Tweakers.net te zoeken; hooguit bijblijven bij nieuws in overige rubrieken die niet over PC's gaan. :)

Ik begrijp best dat bepaalde gebruikers enthousiast zijn over Apple, zelf raad ik het ook aan aan onwetende computergebruikers, aangezien Apple in de praktijk een stuk minder onderhoud vereist en je toch alle standaarddingen er wel op kunt doen: browsen, officewerkzaamheden, muziek luisteren en IM-en.

Maar niet mekkeren als je niet serieus genomen wordt door computerexperts (dus niet puisterige beginnertjes), die lachen om Apple. Apple is prachtig voor niet-gamende gebruik en dedicated users (DTP, sound/video engineering, etc), maar niet voor ICT-pro's; die werken met *nix, Microsoft en consorten. Apple is daar ook niet voor ontworpen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 2 januari 2010 21:06]


Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 2 januari 2010 21:49

Mijn meningen:

1. wil je een systeem dat "altijd werkt" kies een apple
2. ook goed te gebruiken voor nieuwe gebruikers, mijn moeder kan wel met haar eMac overweg, maar een computer niet denk ik...
3. ze zijn duurder, maar worden " goedkoper". verschil begint wat af te nemen
4. ze vragen naar mijn mening redelijke bedragen voor software, 30 euro of 79 euro vind ik vrij betaalbaar, dan is " downloaden" niet eens de moeite
5. door de " controle" over zowel hw als sw, werkt het allemaal goed en out of the box
6. wat ik wel grappig vind, is dat alles wat Microsoft, niet mag zoals alles bundelen, op een mac wel gebeurt. In principe heb je zo goed als alles, als je een nieuwe Apple hebt.

PS ik draai ook nog ubuntu, en dat werkt ook erg goed, en w7 (vooral ivm vpn voor het werk, dat is windows only....). Maar ik gebruik de apple, voor internet/ mail, w7 voor werk, en ubuntu voor downloaden.

PS2 ben dus ook wel redelijke fanboy van apple ben ik bang......

Door Tweakers user GoT, zaterdag 2 januari 2010 22:40

Op mijn werk is er ook iemand met een Apple notebook, alleen zit die de hele dag in de Windows emulator te werken. Tja, als iedereen binnen een bedrijf alleen maar Windows gebruikt, dan moet je wel.

Heb je een Apple, moet je alsnog met Windows werken, waarom koop je dan een Apple ? 8)7

Door Tweakers user bn326160, zaterdag 2 januari 2010 22:57

Begon vorig jaar met een iPod Touch, deze zomer de Macbook van m'n zusje wat getest en sinds september m'n eigen MBP waar ik dit berichtje op typ.

Ik ben zeer tevreden en heb M'n games op Windows 7 draaien en al de rest op OSX :)

Door Tweakers user Toolskyn, zondag 3 januari 2010 00:18

Ik ben denk ik wat pragmatischer ingesteld. Als je mij achter een Windows computer zet: geen probleem. Als je me achter een Linux computer zet: ook geen probleem. Als je me achter een OSX computer zet: ook geen probleem. Zolang ik maar kan doen wat ik moet doen, en dat ook nog zonder extreme omwegen, dan vind ik het prima. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen van elk platform. Maar die veranderen met de tijd vaak ook weer. Je oordeel over Linux van anderhalf jaar geleden is misschien wel helemaal anders vergeleken met wat je er nu van zou vinden.

Als je design wil kies je toch lekker een Apple, prima toch. Wil je het lekker goedkoop, dan ga je toch voor het goedkoopste Acer model, niets mis mee. Wil je alles helemaal zelf instellen tot het ok-knopje van dialogen, dan gooi je toch lekker een Linux op je computer. Niets mis mee, lekker doen. Uiteindelijk kunnen ze allemaal wel min of meer hetzelfde, op hun eigen manier.

En bijv: ik heb al een pc, ik heb niet nog eens geld over voor een mac ernaast. Maar wie weet als dit ding op een 'goed' moment kapot gaat, dat ik dan ook wel een Mac ervoor in de plaats zet. Voor nu doe ik mijn grafisch geklungel wel lekker op Windows, dat werkt ook prima.

Moet trouwens wel zeggen dat ik wel een lichte afkeur tegen oude versies heb. Als het enigszins kan zorg dan dat je zoveel mogelijk de laatste versies van software hebt. Ik snap dat soms het geld er niet voor is, en daar is niets mis mee. Maar een computer met Windows 2000, dat vind ik echt niet meer kunnen. Een computer met Windows XP begint langzaamaan toch ook wel ernstig te worden vind ik persoonlijk. Mensen die nog onder OSX 10.3 zitten mogen zich langzaamaan toch ook wel eens gaan schamen. En mensen die oude Linux versies gebruiken daar snap ik al helemaal niets van.

Ja, dat updaten kan best betekenen dat je bijv. moet wisselen van programma omdat die oude versie niet meer werkt. Of dat je het een en ander net iets anders moet doen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Als je dat niet inziet ben je wat mij betreft je 'computerrijbewijs' niet waard (ik wil graag nog een enorme lijst met argumenten geven waarom ik dat vind, maar deze reactie is al lang genoeg).

Door Tweakers user bwerg, zondag 3 januari 2010 00:56

Heel herkenbaar :P

Deze fanboys kom je trouwens op meer plekken tegen, ook bij videokaarten (NVidia maakt veel betere kaarten!/NVidia kan alleen nog maar rebranden!) en CPU's (AMD heeft altijd een betere bang-for-buck!/Intel loopt altijd mijlen voor op AMD!). Nou zijn die kreten helemaal niet erg als dat gewoon onderbouwde kritiek is. Maar dat gebeurt dan vaak niet.

Bijvoorbeeld apple fanboys blijven ontkennen dat het duurder is. Het prijsverschil met windows-bakken is niet veel meer, maar ze zijn gewoon iets duurder. Geen probleem toch... Of dat er alleen maar superieure hardware in zou zitten, en als er dan een onderdeel kapot gaat: "ja maar dat onderdeel komt van fabrikant X en niet van apple dus die konden er niets aan doen" :P Macs zijn vast van prima kwaliteit maar dat er niets zo goed is als een mac is toch echt overdreven.

Aan de andere kant dan de apple-haters, die zijn ook altijd leuk. Blijven beweren dat een mac dubbel zo duur is als een pc met vergelijkbare specs. No way.

Ach ja, gewoon negeren, denk ik maar. In zaken als politiek heb je ook schreeuwers met slecht onderbouwde mening, je komt er niet vanaf. :)

[Reactie gewijzigd op zondag 3 januari 2010 00:56]


Door Tweakers user ComBax, zondag 3 januari 2010 04:08

@TimMer: waarom zou een Mac niet meekunnen in een ICT-pro omgeving?
Het is net zoals met windows en linux, als je alles op hetzelfde platform zet, werkt het gewoon.
Gebruik je windows, dan heb je Active Directory nodig. Apple heeft een workgroup manager en linux heeft LDAP en consoorten (om maar iets te noemen).
In een professionele omgeving gaat het helemaal niet over het platform, het gaat over hoe alles geÔntegreerd is. En daarvoor moet je gewoon kiezen voor 1 platform, of dat nu Mac, Linux of Windows is. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

Door Tweakers user AyeAyeCaptain!, zondag 3 januari 2010 12:37

Ik ben een windows gebruiker, ik zie de tekortkomingen van dit product maar neem dat voor lief.
Ook heb ik geen hekel aan appel, het is een ander product en zal net als windows ook wel zo zijn tekortkomingen hebben.

Linux, ook geen kwaad woord over.

Wat ik wel vervelend vind is dat mensen soms keihard roepen dat appel beter is met graphische toepassingen zoals photoshop en videobewerking, en ik vind met mijn oprechte mening dat dat soort mensen de grootste kul staat te verkondigen.

Net alsof dat voor apple alleen is weggelegd en je dat niet met linux of windows zou kunnen doen.

Waarschijnlijk weer zo een kul argument van een fanboy.

Door Tweakers user martijnsch, zondag 3 januari 2010 19:29

Ik ben het volkomen eens met je. Ik gebruik Windows op mijn computer, en Mac OSX op mijn MacBook. Maar ik kan niet zeggen dat ťťn van de twee beter is dan de andere. Ik mis op beide dingen functies van de ander.

Wat ook altijd van die leuke heftige discussies oplevert zijn Smartphones en de bijhorende besturingssystemen. Ik ben heel blij met mijn iPhone hoor. Ik zou ook geen telefoon met Windows Mobile willen hebben. :+

Ach en op school/werk/vriendenkring lopen we altijd elkaar te plagen. Vaak druipt het sarcasme en satirische er vanaf en soms vraag je je af of hij het nou echt meent.

Ik vind dat je als ICTer respect moet hebben voor het gene dat andere gebruiken. Het is immers een keuze. Ik vind Linux niet veel aan maar ik begrijp heel goed en dus respecteer dat er heel veel tweakers zijn die het graag gebruiken.

Wat ik overigens wel apart vind is de hele discussie over de Mac als gameplatform. Er zijn meer voorbeelden maar gebruik even deze discussie. Volgens vele kun je niet gamen op een Mac. Apart. Want ik denk dat de Mac een prima gameplatform is. Er zijn spellen die er grafisch zeer goed uit zien en goed werken. Veel zie je geen verschil tussen de PC versie en de Mac versie. Zowel grafisch als in gebruik. Dus technisch is het mogelijk. Echter in de praktijk is het een ander verhaal. Er zouden namelijk niet genoeg spellen beschikbaar zijn voor de Mac. En dat is het probleem, niet dat het niet kan. Als mensen zo denken stoort me dat.

[Reactie gewijzigd op zondag 3 januari 2010 19:32]


Door Tweakers user Pinin, zondag 3 januari 2010 22:42

Zeer herkenbaar, ooit heb ik eens iets onbenulligs gezegd over een Mac (niks bijzonders en zeker niet persoonlijk) Binnen een paar minuten kreeg ik een reactie op m'n persoonlijke profiel (ofzo) *Top reactie MS-fanboy* HAHA, ik vond het geweldig.

Door Tweakers user Nas T, maandag 4 januari 2010 17:03

Ik zie apple als een merk voor mensen die ergens minder verstand van hebben, maar wel net zo veel willen doen.

Wat jij wilt: Een pc die het "altijd" doet. En die heb je. Ik ook, maar ik heb niet de hoofdprijs betaald. Als er bij mij iets gebeurt, dan los ik het zelf op. Jij bent je geld kwijt.
Het irriteert mij vaak dat je als Apple gebruiker niet serieus word genomen wat computers betreft. Het gaat er vooral om, wat je zelf fijn vindt.
Dat komt doordat apple een hokje heeft gecreŽerd. Ik snap best dat mensen een Iphone kopen of een Apple Ipod/laptop of wat dan ook. Het is simpel en het werkt goed.
Maar of dat het beste is? De Iphone heeft een niet echt geweldige camera, geen tv-out, je kunt er zelf niet veel aan prutsen. Een apple. Veel software werkt niet op Apple en dan sta je direct buitenspel. Het houdt dan gewoon op.

Dan heb ik liever meer dat minder goed werkt dan minder hebben dat heel goed werkt.


Maar er zijn wel meer fanboys. Mensen verdedigen hun standpunt omdat ze (hun) fouten niet willen toegeven. Dat is wat een fanboy maakt. "hun" keuze is perfect, het beste denken ze. Maar dat is pure subjectiviteit. Het is wat je wilt.

Door Tweakers user TimMer, zondag 10 januari 2010 17:42

@ComBax:

Kwestie van realiteitszin. Hoeveel Apple-servers ben jij ooit tegengekomen in het grote bedrijfsleven? Ik welgeteld nul. Dat heeft zo zijn redenen...

Alles is mogelijk, alleen heb je als manager te maken met support, continuÔteit, kostenplaatje, compatibility, etc. en daar ligt Apple nu eenmaal stukken minder in de markt dan de grote jongens.

En om nu een Apple-systeem helemaal te verbouwen totdat hij keurig integreert in het bedrijfsnetwerk is van de zotten, aangezien dat het hele idee achter Apple niet is en omdat dat dus pas echt van fanboy-gedrag zou getuigen.

Hoewel ik geen fan van deze merken ben, zou ik voor servers toch echt bij Fujitsu, Dell, HP, IBM, etc. gaan kijken. Die hebben ook simpelweg miljoenen malen meer ervaring op enterprise servergebied. Apple is daarbij vergeleken speelgoed.

Reageren is niet meer mogelijk