Een pluim voor T-mobile

Door funk-e op donderdag 25 november 2010 09:55 - Reacties (14)
CategorieŽn: Algemeen, Apple, Views: 4.186

Ik ben inmiddels >2 jaar klant van T-mobile en ik moet toegeven dat ik steeds positiever begin te worden over dit bedrijf. OK om heel eerlijk te zijn heb ik ook ‘my share of bullshit’ gehad: Slechte dekking buiten de grote steden, slechte 3G-dekking, foute facturen. Maar zo langzamerhand krijg ik het gevoel dat de kwaliteit van het netwerk steeds beter wordt. Bij mijn ouders in Oost-Groningen had ik 3 jaar geleden geen dekking. Inmiddels kan ik daar gewoon bellen (4 streepjes bereik). Het 3G bereik is het laatste jaar sterk verbeterd. Verder zijn de foute facturen die ik heb gekregen netjes gecrediteerd en gecorrigeerd.

Drie weken geleden had ik een probleem met mijn toestel (iPhone 4 32GB). De tegenpartij kon mij niet horen, terwijl de microfoon het nog wel deed in andere applicaties. Eerst heb ik gekeken of ik het probleem zelf op kon lossen. Ik heb mijn telefoon geŁpdatet van 4.0.2 naar 4.1 maar dit heeft niets uitgehaald. Nog steeds problemen. Daarna naar de t-mobile shop gegaan om het toestel ter reparatie aan te bieden. <2 weken later kreeg ik een compleet nieuw toestel terug. Erg fijn omdat er op mijn andere iPhone al wat krasjes zaten.

Voor bovenstaande feiten wil ik T-mobile een pluim geven, maar eigenlijk is dit onzin. Het zijn zaken die je op zijn minst kunt verwachten van een provider. Maar toch zie je steeds vaker dat dergelijke problemen niet of niet tijdig worden opgelost. Niet alleen bij T-mobile, maar ook bij vodafone en KPN.

Wat ik wel echt een pluim waard vind is de manier waarop gisteren mijn headset-probleem is opgelost. De headset van mijn iPhone werkte niet meer naar behoren. De speaker aan de rechterkant begon bij zware bastonen te trillen. Dit is een veel voorkomend probleem. Een nieuw setjes kost al snel §25,- en ik vind dat dit onder garantie vervangen zou moeten worden. Apple heeft alleen het belachelijke beleid om te eisen dat je de iPhone mee moet sturen als je accessoires defect raakt. Ik werd hierop gewezen door een helpdeskmedewerker van T-mobile. Hij gaf mij ook een alternatief: Hij kon §30,- crediteren op mijn eerstvolgende rekening zodat ik voor dat geld zelf een nieuwe headset kon aanschaffen. Hij raadde mij zelfs aan om de headset niet in de t-mobile-webshop aan te schaffen omdat deze elders op het web vaak goedkoper waren. De defecte headset kon ik gewoon houden.

Ik ben zoals je begrijpt erg tevreden met deze oplossing. Er is geen enkele controle mogelijk voor T-mobile of ik de waarheid spreek of niet. Het lijkt alsof T-mobile steeds beter zijn best doet om klanten tevreden te houden. De helpdeskmedewerkers lijken meer bevoegdheden te hebben zodat ze direct problemen kunnen oplossen zonder een bureaucratisch proces te hoeven doorlopen. Na alle negatieve berichten over T-mobile dus voor de verandering eens een positief verhaal.

T-mobile: Chapeau!

http://www.terberg-mobile.nl/modules/wysiwyg/wysiwyg/images/T-Mobile-logo%20alleen%20T.jpg

Volgende: Display Test: iPhone 4 vs SE Xperia Arc vs Galaxy S 01-'11 Display Test: iPhone 4 vs SE Xperia Arc vs Galaxy S
Volgende: O oh - De tweede waarschuwing 11-'10 O oh - De tweede waarschuwing

Reacties


Door Tweakers user Capacitor, donderdag 25 november 2010 09:59

Klinkt tenminste als een fatsoenlijke klantenservice. Kunnen ze bij veel bedrijven nog wat van leren...

Door Tweakers user i-chat, donderdag 25 november 2010 10:10

klinkt idd als een goed punt dit keer, ik denk dat er bij elke telco wel eens dit soort positieve 'uitzonderingen' gebeuren, waar ik van baal is dat het nog steeds veel te vaak om 'positieve' uitzonderingen gaat, en dan heb ik het niet over tmobile waar ik zelf weinig mee te maken heb, maar blijv ook vodafone en kpn.

Door Tweakers user MicGlou, donderdag 25 november 2010 10:11

En dan wordt je vandaag of morgen ook nog even lastig gevallen door ze via SMS, of je een paar vragen wilt beantwoorden mbt de service e.d.

Maar goed, het helpt wel wat Youpie doet... heb afgelopen maand T-mobile 2x moeten bellen en er werd beide keren direct opgenomen en werd echt UITERST vriendelijk geholpen.

@Lars93... tenminste een fatsoenlijke klantenservice, het hele debacle rondom klantenservices en helpdesk is juist bij T-mobile begonnen! Ze leren ervan das waar, maar een paar weken terug was dit nog een heel ander verhaal. Ik ken serieus maar 1 klantenservice waar ik tot nu toe altijd tot in de puntjes geholpen ben en altijd tevreden heb opgehangen of naar huis ben gegaan: ABN-Amro... Gewoon altijd snel, onpoint, vriendelijk...

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 november 2010 10:13]


Door Tweakers user funk-e, donderdag 25 november 2010 10:13

i-chat schreef op donderdag 25 november 2010 @ 10:10:
klinkt idd als een goed punt dit keer, ik denk dat er bij elke telco wel eens dit soort positieve 'uitzonderingen' gebeuren, waar ik van baal is dat het nog steeds veel te vaak om 'positieve' uitzonderingen gaat, en dan heb ik het niet over tmobile waar ik zelf weinig mee te maken heb, maar blijv ook vodafone en kpn.
Je moet trouwens ook niet vergeten mensen geneigd zijn om over dergelijke zaken alleen te publiceren als er iets negatiefs is. Bij positieve uitkomsten hebben ze er minder baat bij omdat alles dan al opgelost is.

Door Tweakers user Lennart, donderdag 25 november 2010 10:35

Negatieve reclame onthoud je 15x beter ofzo. Als ik hier roep dat T-mobile slecht is want er gebeurde X, dan heeft dat een grotere impact dan een paar positieve verhalen/

Als T-mobile echt slecht was, dan waren mensen allang overgestapt toch? Iets met marktwerking.

Youp heeft wel gelijk mbt klantenservice. Dat is echter geen probleem van T-mobile, maar een soort cultuur: te weinig mensen, anoniem, niet betrokken.

Door Tweakers user Unflux, donderdag 25 november 2010 10:40

Ik kan me totaal niet in jou blog leven, alles wat ik met T-Mobile heb is fout. iPhone probleem? Geen garantie meer door z.g.n. waterschade, wat geen waterschade was ( onderzoek door derde partij ) dat soort dingen allemaal.

Binnen een half jaar heb ik een andere provider aan de lijn.

Door Tweakers user wheez50, donderdag 25 november 2010 10:42

Ik ben 'lid' geweest van alle aanbieders. En tot nu toe ben ik nog steeds tevreden met de helpdesk van t-mobile. Ik heb me rotgeergerd aan de negatieve reclame. Bij telfort had ik meer problemen (maar was goedkoper). Vodafone levert slechtere kwaliteit gesprekken en is keihard bij problemen (simcardswap en proberen. Ik stond er versteld van). KPN schijnt het goed te doen, maar proberen wil ik het liever niet meer. Met mijn nokia heb ik zelden netwerkproblemen of bereiksproblemen. Al met al ben ik nog steeds redelijk tevreden met t-mobile.

Maar goed. Youp vond het ws weer tijd zijn gezicht meer op tv te zien...

edit: hierboven: Ahh, Iphone zeg je? Vandaar :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 november 2010 10:42]


Door Tweakers user funk-e, donderdag 25 november 2010 10:42

Lennart schreef op donderdag 25 november 2010 @ 10:35:
Als T-mobile echt slecht was, dan waren mensen allang overgestapt toch? Iets met marktwerking.
Toch niet helemaal mee eens. Inmiddels is de iPhone verkrijgbaar bij de andere providers, maar >2 jaar was de iPhone exclusief verkrijgbaar bij T-mobile. Dat was voor mij de reden om klant van T-mobile te worden. Ik had geen andere keuze.

Door Tweakers user DexterMorgan, donderdag 25 november 2010 10:53

KPN Heeft mij ook al paar keer korting gegeven omdat zei een foutje gemaakt hadden en de korting is hogere dan het foutje koste.

Door Tweakers user S401, donderdag 25 november 2010 11:29

Ik ben ook redelijk tevreden met de helpdesk van T-mobile, werd meestal goed geholpen. En kwamen met goede oplossingen. Heb zelfs 2 maanden 97.5% korting gehad op mijn abo.

Door Tweakers user MicGlou, donderdag 25 november 2010 14:20

funk-e schreef op donderdag 25 november 2010 @ 10:42:
[...]


Toch niet helemaal mee eens. Inmiddels is de iPhone verkrijgbaar bij de andere providers, maar >2 jaar was de iPhone exclusief verkrijgbaar bij T-mobile. Dat was voor mij de reden om klant van T-mobile te worden. Ik had geen andere keuze.
Jawel, je had zeker wel een andere keuze, maar aangezien 'wij' nederlanders niet graag het volle pond voor een toestel willen betalen zoeken we dit altijd een aanbieding in een abonnement... en ja, dan was je tot voor kort idd alleen bij T-mobile goed.

Door Tweakers user funk-e, donderdag 25 november 2010 14:37

MicGlou schreef op donderdag 25 november 2010 @ 14:20:
[...]


Jawel, je had zeker wel een andere keuze, maar aangezien 'wij' nederlanders niet graag het volle pond voor een toestel willen betalen zoeken we dit altijd een aanbieding in een abonnement... en ja, dan was je tot voor kort idd alleen bij T-mobile goed.
Natuurlijk kun je op verschillende manieren aan een iPhone komen, maar dit zou dan betekenen dat ik het toestel in het buitenland moest kopen. Je kon in NL dus officieel alleen je toestel bij T-mobile aanschaffen.

Door Tweakers user ksborg, donderdag 25 november 2010 14:59

Ook ik moet ze een pluim geven. Heb dinsdag voortijdig mijn abonnement stop kunnen zetten vanwege ontzettende problemen met de dekking hier in het oosten des landes. Na veel heen en weer mailen, tests uitvoeren, een ander toestel testen, etc. kwamen ze tot het inzicht dat ze het probleem "vermoedelijk" pas in week 52 oplossen (was al een tijdje geleden bekend)... Maar goed, het probleem zou in augustus ook al zijn opgelost en toen was het ook niet zo.

Eens kijken waar ik naartoe ga. Ik vermoed dat KPN mij bij deze als klant aan kan melden :)

Door Tweakers user engessa, vrijdag 26 november 2010 16:35

i-chat schreef op donderdag 25 november 2010 @ 10:10:
klinkt idd als een goed punt dit keer, ik denk dat er bij elke telco wel eens dit soort positieve 'uitzonderingen' gebeuren, waar ik van baal is dat het nog steeds veel te vaak om 'positieve' uitzonderingen gaat, en dan heb ik het niet over tmobile waar ik zelf weinig mee te maken heb, maar blijv ook vodafone en kpn.
Dit is echt geen positieve uitzondering maar eerder de norm. Wij Nederlanders zijn alleen enorme azijnpissers en mogen graag zeuren en zeiken en vinden het heel moeilijk om positief te zijn. Zie jouw reactie als het schoolvoorbeeld.

90% van de klantproblemen wordt gewoon opgelost op een goede manier binnen 1x bellen. Maar als je na gaat dat alleen KPN al bijna 35 miljoen (!) mobiele aansluitingen heeft kun je ook wel na gaan dat die 10% die wat langer duurt dan 1 telefoontje alsnog enorme aantallen zijn.

Reageren is niet meer mogelijk