Display Test: iPhone 4 vs SE Xperia Arc vs Galaxy S

Door funk-e op woensdag 12 januari 2011 13:33 - Reacties (16)
Categorieën: Algemeen, Apple, Views: 5.390

http://tweakers.net/ext/f/3veCyCSxEOdQsmx0JawjNyXB/full.jpg
GSM Arena heeft onlangs de schermen van 3 populaire toestellen vergeleken.
Het is wel grappig om bij de reacties in YouTube te lezen hoe (potentiële) bezitters van deze toestellen hun toestel aan het verdedigen zijn. Ik heb zelf een iPhone 4 en als ik de test bekijk vind ik het scherm van de iPhone de beste.

De Arc komt naar mijn mening het slechtste uit de test. Het scherm is veel te flets en als je het scherm van onderaf bekijkt wordt het helemaal een drama. De Galaxy S doet het beter dan de Arc, maar je ziet bij de Galaxy dat de boot op de foto ineens een blauwe gloed krijgt vanaf een scherpe kijkhoek.

Naar mijn mening komt de iPhone 4 als beste uit de test omdat de kleuren gelijk blijven bij elke kijkhoek.


Display Test: iPhone 4 | Sony Ericsson XPERIA Arc | Galaxy S


Ik ben erg benieuwd hoe jullie er tegenaan kijken.


EDIT: Hieronder werd al opgemerkt dat ik ook mijn eigen toestel aan het verdedigen ben. Dit was ook de reden dat ik deze blog heb geschreven. Ik ben namelijk benieuwd hoe anderen de test ervaren (dus zowel iPhone 4- Galaxy- en Arc-bezitters) :)

Volgende: Atos Origin stopt met e-mailen 02-'11 Atos Origin stopt met e-mailen
Volgende: Een pluim voor T-mobile 11-'10 Een pluim voor T-mobile

Reacties


Door Tweakers user Tazzios, woensdag 12 januari 2011 13:37

Het is wel grappig om bij de reacties in YouTube te lezen hoe (potentiële) bezitters van deze toestellen hun toestel aan het verdedigen zijn.

Jij ook :+ :

Ik heb zelf een iPhone 4 en als ik de test bekijk vind ik het scherm van de iPhone de beste.

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 januari 2011 13:38]


Door Tweakers user funk-e, woensdag 12 januari 2011 13:40

Tazzios schreef op woensdag 12 januari 2011 @ 13:37:
Het is wel grappig om bij de reacties in YouTube te lezen hoe (potentiële) bezitters van deze toestellen hun toestel aan het verdedigen zijn.

Jij ook :+ :

Ik heb zelf een iPhone 4 en als ik de test bekijk vind ik het scherm van de iPhone de beste.
haha, ja daarom ben ik dus benieuwd wat andere tweakers ervan vinden.

Door Tweakers user IStealYourGun, woensdag 12 januari 2011 13:40

Het is wel grappig om bij de reacties in YouTube te lezen hoe (potentiële) bezitters van deze toestellen hun toestel aan het verdedigen zijn. Ik heb zelf een iPhone 4 en als ik de test bekijk vind ik het scherm van de iPhone de beste.
Doe jij nu niet het zelfde? ;)

Door Tweakers user barry457, woensdag 12 januari 2011 13:45

Ik moet zeggen dat ik van de SE het scherm het beste vind blijven in dit filmpje.

Door Tweakers user florejaen, woensdag 12 januari 2011 13:49

Idd, de SE vind ik precies ook het beste,

de andere worden nogal donker vind ik zelf.

Door Tweakers user Airdack, woensdag 12 januari 2011 13:51

Wanneer kijk je nou onder zo'n hoek naar je telefoon? Beetje nutteloos om te concluderen dat het scherm van de iPhone het best is omdat die iets beter lijkt te presteren bij een kijkhoek dit in het echt bijna nooit gebruikt wordt. Dit is niet anti-Apple bedoelt maar mn tenen gaan altijd krom staan van zulke grote conclucies aan de hand van zulke testen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 januari 2011 13:51]


Door Tweakers user nero355, woensdag 12 januari 2011 14:04

Ik zou zeggen zoiets :

- Sony Ericsson Arc.
- iPhone.
- Samsung Galaxy.

Waarbij de iPhone misschien ietsje betere kleuren heeft dan de rest, maar veel scheelt het niet denk ik :?

Door Tweakers user i-chat, woensdag 12 januari 2011 14:25

ik vind het jammer dat de Desire HD niet is meegenomen in deze test ik had die er zeker bij willen zien (vooral) omdat ik hem persoonlijk prettiger vind kijken dan de GalexyS,

verder vind ik het maar een rare test - zo zou ik bijv. m'n gsm nooit in het stik donker gebruiken, en vind ik de weergave bij daglicht en of raar lamplicht (bijv afweikende kleuren) veeel belangrijker.

verder vind ik dingen als het bekijken van filmpjes en echte foto's veelzeggender' over de kwaliteit, dan een plakje met 3 gsm's erop geplakt.

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 januari 2011 14:30]


Door Tweakers user Terrestraeon, woensdag 12 januari 2011 14:57

Het is hier wel duidelijk te zien dat de Sony geen IPS-scherm gebruikt.
Verder valt nog te zien dat het scherm iets geler is, en kleuren ook iets fletser zijn (zie de rots en roos).

De Iphone en Galaxy concurreren elkaar, wel valt te zien dat de iPhone contrasten wat beter in de verf zet en meer kleurecht is dan de Galaxy (zie vooral de groene afbeelding, deze is bij de Galaxy bijna fluorescerend, ook het herfstbos aan de rechterkant ziet er bij de iPhone realistischer uit dan bij de Galaxy).

Ik vind dus dat de iPhone gewonnen heeft.

Door Tweakers user GewoonWatSpulle, woensdag 12 januari 2011 15:33

De Galaxy S werkt het beste als het donker is, zwart is zwart.
iPhone 4 werkt het best als je hem gewoon gebruikt goede kwaliteit kleuren, maar voornamelijk de resolutie werkt fijner.

De bovenstaande tekst is mijn persoonlijk voorkeur, er zijn mensen die problemen hebben met de kleine lettertjes van een hoge resolutie, dit kan aangepast worden maar doet men vaak niet. (gewone mensen hun voorkeur: resolutie omlaag i.p.v. DPI omhoog)

Door Tweakers user natasdiamon, woensdag 12 januari 2011 15:48

Je test hier alleen de kijkhoek van deze beeldschermen.

IPS is geniaal qua kijkhoek, beter dan amoled (verkleuring bij scherpe kijkhoek) en TN.
Maar, als jij op een computerbeeldscherm (over het algemeen TN of IPS) naar een gefilmd amoled scherm kijkt, zie je die spetterende kleuren en het diepe zwart niet.

Nog iets, de iPhone is duurder als de galaxy S en de Arc bij elkaar.

Door Tweakers user Sgreehder, woensdag 12 januari 2011 15:49

De resolutie van het iPhone scherm is erg prettig, maar hier presteert de Arc het beste.

Het is trouwens ook zo dat telefoons van hetzelfde type naast elkaar verschillende eigenschappen kunnen hebben, met name als het om kleur gaat. Sommige zijn wat geler, andere wat blauwer.

Door Tweakers user Dj-sannieboy, woensdag 12 januari 2011 15:50

Ik heb geen van de drie toestellen, maar bij de iPhone blijven de kleuren redelijk gelijk als deze gekanteld wordt. Wel iets donkerder, maar beter dan de andere. De SE geeft veel te licht beeld en de Samsung wordt een beetje groenig.

Door Tweakers user Starck, woensdag 12 januari 2011 16:48

Verder maakt het ook nog uit op welk beeldscherm je de plaatjes bekijkt.

Op mijn S-IPS scherm is de iPhone degene met het mooiste contrast.

Door Tweakers user PoweRoy, woensdag 12 januari 2011 17:44

Nee ik kijk altijd scheef naar mijn telefoon 8)7 Beetje vaag onderzoek, zou liever kijken hoe het scherm bij een extra lichtbron, bv zon (hoeveel glare)

Door Tweakers user jjwa, woensdag 12 januari 2011 18:04

Galaxy S bezitter:
+Zwart is zwart (staat ook echt uit, wat stroom scheelt). Vind ik er erg slick uitzien :).
+De kleuren hebben een tikje overdreven saturation. Maar vooral naast dat diepe zwart, voor mij geen probleem.
-Blauwe gloed. Die is ook echt aanwezig. Normaal valt het mij nooit op, maar houd hem naast een andere telefoon, beide op een witte achtergrond, en je ziet het duidelijk. Gelukkig is het Android en verwacht ik dat de fix hiervoor binnenkort niet alleen op 2.1, maar ook op 2.2 werkt :). (Ook die saturation kan ik dan waarschijnlijk zelf varieren.)

Kijkhoek heb ik nooit op gelet en is me nog nooit iets over opgevallen.

Ik heb mijn scherm naast iPhone4's gehouden, en was nog steeds erg tevreden over mijn keuze, en één van de iPhone bezitters was daarna iets minder tevreden over het eigen scherm...

Reageren is niet meer mogelijk