iPhone 5

Door funk-e op woensdag 12 september 2012 17:27 - Reacties (5)
Categorie: Apple, Views: 4.028

Op het moment van schrijven duurt het nog 1,5 uur totdat de iPhone 5 gepresenteerd zal worden (bron). Als fanatieke Apple-fan is het toch elke keer weer een moment om naar uit te kijken.

Alle techblogs schrijven al maanden over de iPhone 5. Maar niet alleen techblogs. Je ziet dat er steeds meer reguliere nieuwssites zijn die hier gewoon aan mee doen: Zelfs De Telegraaf gaat tijdens het evenement van vanavond alle nieuwtjes bijhouden door middel van een liveblog.

Nieuwe features
Doordat praktisch alle onderdelen al zijn uitgelekt zullen er weinig verrassingen ge´ntroduceerd worden:
  • 16:9 scherm van ongeveer 4"
  • Metalen backplate (inclusief zijkant)
  • A6-processor
  • Nieuwe dock-connector (9 pins), genaamd Lightning
  • LTE (bron)
  • iOS6
  • Betere camera
Daarnaast zal er vast nog iets zijn wat niet uitgelekt is.

Hoge verwachtingen
Ondanks dat de iPhone 5 waarschijnlijk direct tot de top gaat behoren van alle smartphones die nu op de markt zijn, zullen er veel mensen die bij voorbaat al teleurgesteld zijn. Hetzelfde gebeurde bij de eerste iPhone, de 3G, de 3GS, de 4 en de 4S. Als je alle verbeteringen eens goed bekijkt zijn het elke keer zeker noemenswaardige upgrades geweest. Het is jammer dat veel mensen zich nog steeds blindstaren op de technische specificaties.

In het geval van de iPhone (en Apple-producten in het algemeen) kun je eigenlijk pas een mening vormen wanneer je het product hebt gebruikt. Een voorbeeld is mijn MacBook Air uit 2010 met een 1.86GHz C2D-processor en 2 GB geheugen. Op het eerste gezicht zijn dit zeker geen indrukwekkende specs (zelfs niet op het moment dat hij ge´ntroduceerd werd). Veel mensen verbazen zich nog steeds hoe snel dat apparaat is vergeleken met laptops die veel betere specs hebben.

Verkoopsucces
Ongeacht wat er vanavond ge´ntroduceerd gaat worden, de nieuwe iPhone zal wederom een groot verkoopsucces worden. Dit komt niet alleen door de trouwe userbase van Apple, maar ook door de zakelijke markt. Bij het bedrijf waar ik werk zijn ze 1,5 jaar geleden overgestapt van Blackberry naar iPhone. In het bedrijfsleven is er op dit moment een trend aan de gang die de verkopen van de iPhone zal stuwen.

Daarnaast zijn er veel mensen die inmiddels >4 jaar een iPhone hebben. In die 4 jaar hebben zij veel apps gekocht die enkel op een iPhone zullen werken. Overstappen naar Android of een ander besturingssysteem zou betekenen dat deze apps (als ze al verkrijgbaar zijn op andere platformen) opnieuw aangeschaft moeten worden.

Conclusie
Er gaat vanavond een nieuwe iPhone ge´ntroduceerd worden. Veel mensen zullen bij voorbaat teleurgesteld zijn. Uiteindelijk wordt de iPhone 5, net als zijn voorgangers, een enorm succes.

Volgende: Dit is precies wat er mis is met mobiele providers 03-'13 Dit is precies wat er mis is met mobiele providers
Volgende: CGI, vaker toegepast dan je denkt! 08-'12 CGI, vaker toegepast dan je denkt!

Reacties


Door Tweakers user naarden 4ever, woensdag 12 september 2012 17:36

Zoals bij elke release. Ik hoop dat ze echter iets gaan doen aan de breekbare achterkant. Aluminium behuizing zou niet verkeerd vallen bij mij. Als hij dan alsnog gemakkelijk te openen is (zoals bij de iPhone 4(s), dan ben ik weer verkocht.

Door Tweakers user ZpAz, woensdag 12 september 2012 17:46

Pss, nieuwe iPhone? Er komt mogelijk een update van ons aller favorietste programma..

Volgens jaar pas weer kijken voor een smartphone, dus ik laat deze aan mij voorbij gaan, ik kijk uiteraard wel een blog oid :)

Door Tweakers user sys64738, woensdag 12 september 2012 19:15

Tja, de wow-factor is nu wel een beetje van de iPhone af eigenlijk. Beetje het Volkswagen effect waar de Golf iedere keer weer een prima auto is maar nooit echt vernieuwend of lekker verrassend. Begrijp met niet verkeerd hoor... ik vind de nieuwe Golf fantastisch en de iPhone zal ook wel weer heel mooi worden. Maar vernieuwend zoals bv de Lumia 920 zal het nooit meer worden. Dus ik vind alle ophef van de afgelopen maanden rijkelijk overdreven.

@ZpAz: Grappig hoe smaken toch kunnen verschillen. Mijn grootste reden om bij Apple uit de buurt te blijven (OK, ik heb dus een iPad maar daar staan helemaal geen films of muziek op) is iTunes. Wat een zeldzame baggersoftware is dat toch.

Door Tweakers user Fishticks, woensdag 12 september 2012 20:26

Buiten zpaz zijn Nederlands om, denk ik dat hij het toch ironisch bedoelde.

Door Tweakers user ZpAz, woensdag 12 september 2012 22:09

Fishticks schreef op woensdag 12 september 2012 @ 20:26:
Buiten zpaz zijn Nederlands om, denk ik dat hij het toch ironisch bedoelde.
Ik weet dat iedereen haat op dat programma, maar ik vind het serieus de beste media speler die er is. Van wat ik van de screenshots heb gezien van de nieuwe versie gaat hij er straks ook nog veel op vooruit.

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 september 2012 22:10]


Reageren is niet meer mogelijk