Dit is precies wat er mis is met mobiele providers

Door funk-e op zondag 24 maart 2013 15:42 - Reacties (23)
Categorie: Algemeen, Views: 14.649

Volgende: De magische grens van 30 11-'13 De magische grens van 30
Volgende: iPhone 5 09-'12 iPhone 5

Reacties


Door Tweakers user tspawn, zondag 24 maart 2013 15:51

Vreemd regel als het kan alles met de chat en ze hebben me serieus nog nooit teleurgesteld. Ik mocht zelfs nog na 5 weken gebruikmaken van de 10 GB data aanbieding.

En mijn aanbiedingen waren zeker altijd scherp, je word dan netjes teruggebeld door de afdeling Loyalty.

[Reactie gewijzigd op zondag 24 maart 2013 15:54]


Door Tweakers user Dooievriend, zondag 24 maart 2013 16:08

Geef eens een samenvatting?

Door Tweakers user Eguna, zondag 24 maart 2013 16:33

Samenvatting? Als bestaande klant wordt je linksom of rechtsom genaaid, het loont zo'n beetje altijd om na ieder abonnement over te stappen naar een andere provider.

Door Tweakers user Gropah, zondag 24 maart 2013 16:52

tspawn schreef op zondag 24 maart 2013 @ 15:51:
Vreemd regel als het kan alles met de chat en ze hebben me serieus nog nooit teleurgesteld. Ik mocht zelfs nog na 5 weken gebruikmaken van de 10 GB data aanbieding.

En mijn aanbiedingen waren zeker altijd scherp, je word dan netjes teruggebeld door de afdeling Loyalty.
Het gaat niet om de wachttijden, maar om het feit dat je veel goedkoper uit bent door een nieuwe klant te zijn. Er geld geen goede korting voor mensen die al (langer) abonnee zijn. Zonde, natuurlijk, want hier kan juist het meeste geld gehaald worden.

Door Tweakers user Strunkie, zondag 24 maart 2013 16:57

Heerlijk filmpje! Al de hele dag aan het uitzoeken wanneer ik mijn abbo kan verlengen.

Een puzzel van T-mobile:
Je komt nog niet in aanmerking voor contractvernieuwing. Vanaf 4 maanden (min één dag) voor het eind van je vaste contractperiode, kun je bij T-Mobile je contract vernieuwen.

Bijvoorbeeld: als je vaste contractperiode afloopt op de 17e, kun je drie maanden eerder vanaf de 18e je contract vernieuwen.

Door Tweakers user vanaalten, zondag 24 maart 2013 17:32

Telefonische klantenservice van VF - ik herinner mij hem precies zoals het filmpje. Ik ben sowieso allergisch voor belcomputers (waar blijft de "druk 1 om direct een medewerker te spreken"?), maar steevast is het "op dit moment erg druk". Klantenservice is denk ik goed op bezuinigt.

Door Tweakers user Andros, zondag 24 maart 2013 17:34

Och, nooit last mee. Bel al jaren prepaid, alle kosten zelf in de hand en vrije toestelkeuze omdat ik deze gewoon koop. Ik heb gewoon het schurft aan de financiële spelletjes die providers spelen. Welk voordeel heb ik er bij om elke maand een vast bedrag te betalen voor een "bundel" waarvan ik van tevoren niet weet wat en hoeveel ik bel? Waarom zou ik dat uberhaupt uit moeten zoeken? Ik betaal gewoon een paar centen per minuut, per berichtje en daar mee klaar. Kost me op een heel jaar misschien 50, 60 euro incl buitenlandkosten en als ik niet bel kost het me niets. Ik lach echt iedereen uit die elke maand 50-70 euro kwijt is voor iets basaals als telefoneren. Doe mij gewoon m'n supermarktprepaidje maar en heb een bliep simkaartje in tablet zitten voor als ik echt dringend behoefte zou hebben aan mobiel internet. Waarom moeilijk gaan doen met onmogelijke contracten waar een consument geen voordeel aan heeft?

Door Tweakers user thaan, zondag 24 maart 2013 17:41

Andros schreef op zondag 24 maart 2013 @ 17:34:
Waarom moeilijk gaan doen met onmogelijke contracten waar een consument geen voordeel aan heeft?
Omdat sommige mensen gewoon daadwerkelijk zoveel bellen/sms-en/mobiel internetten per maand?

Niet iedereen heeft jouw gebruikspatroon.

Door Tweakers user Rob, zondag 24 maart 2013 20:34

Dit is wat er precies mis is met dit filmpje... het duurt een half uur...Zijn er mensen die het uitgekeken hebben, want ik was al snel op de andere manier uitgekeken naar het filmpje :)

Door Tweakers user Gropah, zondag 24 maart 2013 20:53

Samenvatting van het filmpje:

Veel gewacht, minder korting dan een ander persoon krijgen omdat je al langer klant bent, geen kennis van gebruikte systemen bij de medewerkers.

Door Tweakers user thaan, zondag 24 maart 2013 22:46

Rob schreef op zondag 24 maart 2013 @ 20:34:
Dit is wat er precies mis is met dit filmpje... het duurt een half uur...Zijn er mensen die het uitgekeken hebben, want ik was al snel op de andere manier uitgekeken naar het filmpje :)
*Meld zich. Als achtergrond geluid tijdens het PHP'en weliswaar. Ik wachtte een half uur op de clue. Tevergeefs. Welk punt Thijl nou precies wilt maken is mij volledig ontgaan, er komen hier enkel zaken naar boven drijven die bij elke afnemer van een mobiel abonnement al reeds bekend zijn.

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 25 maart 2013 14:40

Deze meuk wordt tegenwoordig toch allemaal uitbesteed? Mailtjes naar de helpdesk van VDF worden door een ander bedrijf opgelost. De personen die je bellen als je contract bijna afgelopen is is gewoon een extern bedrijf.
Gropah schreef op zondag 24 maart 2013 @ 16:52:
[...]
Het gaat niet om de wachttijden, maar om het feit dat je veel goedkoper uit bent door een nieuwe klant te zijn. Er geld geen goede korting voor mensen die al (langer) abonnee zijn. Zonde, natuurlijk, want hier kan juist het meeste geld gehaald worden.
Die bewering maakte ik ook maar daar werd ik op gewezen dat dit niet klopte; alle abo's zijn gelijk getrokken. Het enige verschil is dat je als klant zijnde eventueel recht hebt op een extra korting; afhankelijk van je verbruik en de periode dat je klant bent. In mijn geval leverde dat zo'n 75 euro extra korting op. De laatste keer dat ik controleerde klopte dit ook, iig voor een Lumia 920.

Overigens heb ik het filmpje niet gekeken, heb wel iets beters te doen dan naar een half uur gezever te luisteren.. (en ik krijg moordneigingen van belcomputers :P)

Door Tweakers user GekkePrutser, maandag 25 maart 2013 19:01

vanaalten schreef op zondag 24 maart 2013 @ 17:32:
(waar blijft de "druk 1 om direct een medewerker te spreken"?)
Ja zoiets is lastiger dan je denkt.. Vaak is een bedrijf zo groot dat een medewerker niet overal verstand van kan hebben, Vodafone doet bijv. ook ADSL en vaste lijnen, plus nog allerlei ingewikkelde zakelijke constructies. Tegen de tijd dat je dan eens al je medewerkers opgeleid hebt op alle mogelijke produkten en alle mogelijke storingen en procedures ben je wel even bezig :) Dus dan moet je het wel indelen in teams die veel verstand hebben van 1 produkt maar slechts weinig van de rest.

En dan krijg je dus die menu's waarbij je, als je goed luistert, na je keuze meteen bij het goede team terecht komt. De andere optie is een stel medewerkers aanstellen die eerst met de klant praten om te kijken wat die wil. Maar dan heb je dus het probleem dat zij je alsnog door moeten verbinden naar het andere team. Betekent dus je probleem uitleggen, weer moeten wachten op het juiste team, vaak nog een keer alles uitleggen. Of het alternatief is dat de eerste persoon alles wat je verteld hebt eerst allemaal in een systeem moet intypen of telefonisch doorgeven en dat kost ook weer tijd.

Heb je dat liever? Een beetje een retorische vraag, uit ervaring blijkt dat het verschilt per klant (en ook per land). Sommige mensen hebben het een liever, sommigen het andere. Het is een lastig probleem.

Mijn werk bestaat onder meer uit het bouwen van dit soort menu's (duikt weg }>) en hoewel ik ze zelf ook erg irritant vind, is er ook niet echt een goed alternatief. Als je als bedrijf zo veel aanbiedt dat een enkel persoon niet meer alles kan weten, dan is het vaak het efficientste voor iedereen om een kort en duidelijk menu hebben dat de klant snel naar het juiste team leidt. Sommige bedrijven doen dat beter dan anderen, dat wel ;)

(En nee, ik werk niet voor Vodafone).

[Reactie gewijzigd op maandag 25 maart 2013 19:02]


Door Tweakers user Xaero, maandag 25 maart 2013 20:43

Waarom niet meerdere telefoonnummers voor elke service? Kan me niet voorstellen dat een telefoonnummer zo duur kan zijn voor een bedrijf als Vodafone. Helpt een klant al heel erg doordat ze al 1 stap minder hoeven te doen

Door Tweakers user Eloy, maandag 25 maart 2013 21:10

Aan iedereen hier:
Kijk eens op http://bliep.nl

Ze zijn goedkoop, prepeid (geen onverwacht hoge kosten), redelijk transparant, goede klantenservice (Webcare via mail, Twitter en FB)
EN UITERAARD:
Geen website waar je 20 verschillende aanbiedingen ziet met verschillende kortingen die je moeilijk kan vergelijken en al helemaal met een andere mobile ISP.

Ik ben al bijna een jaar een zeer tevreden klant :)

[Reactie gewijzigd op maandag 25 maart 2013 21:11]


Door Tweakers user Gingerbread, dinsdag 26 maart 2013 08:15

Kan ik me in vinden, bliep is een goedkoop alternatief voor dure maandlasten waar je 2 jaar aan vast zit!

Door Tweakers user gast, dinsdag 26 maart 2013 22:17

30 minuten is wel heel lang voor een filmpje hey.

Door Tweakers user boomr, woensdag 27 maart 2013 11:35

God wat een lang filmpje. thijl, je vraagt het volgende: Klopt het dat je als jarenlange vodafone klant geen korting krijgt tov een nieuwe klant? TUURLIJK NIET! Jij blijft heus wel klant bij vodafone. Jou hoeven ze niet meer te winnen. Nieuwe klanten wel. Voelt misschien als genaai maar zo werkt het nu eenmaal! Er zijn maar bijzonder weinig mensen die overstappen van provider als deze eenmaal een beetje bevalt. Je moet dus harder werken om nieuwe klanten te trekken dan bestaande klanten te houden.

Het puntje van de smsjes vanuit duitsland of vanuit nederland is inderdaad een goed puntje....hoogstwaarschijnlijk gaan de kosten vanuit het buitenland dus omhoog:)

Ik snap je vragen, je gesprek en je gezaag, maar begrijp ook dat deze wereld nu eenmaal zo werkt. Zo'n miep aan de telefoon kan niks meer dan even op de site kijken, even in een lijstje kijken en je die proberen aan te smeren. That's it.

Leuk dat je de moeite neemt om je frustratie in een filmpje te plaatsen (Als ik dit verhaal zou moeten lezen zou ik 4 maanden bezig zijn;) ) maar je snapt ook wel dat dit soort zaken nu eenmaal zo werken. Tis een wereld waarin mensen geld proberen te verdienen en zo werkt het.

Door Tweakers user Ikke_Niels, vrijdag 29 maart 2013 08:34

Ach het is overal hetzelfde, zo ook bij de kabelaars, ik zit zelf dan bij de UPC.

Elk jaar als mijn actie-abbo over is bel ik op of ik korting kan krijgen, eigenlijk is het elk jaar zo dat ik dat niet zo kan krijgen.
De enige manier om het dan wél te krijgen is om te vragen om door verbonden te worden met de opzeggingen afdeling, deze hebben namelijk wél de mogelijkheid om klanten nog een laatste "voordat u weggaat" korting aan te bieden.

En zo werkt het eigenlijk bij de meeste bedrijven, (energiebedrijven werken ook op deze manier).

In andere woorden, je krijgt korting op het moment dat je een nieuwe klant bent óf als je dreigt weg te gaan....

Door Tweakers user S913, vrijdag 29 maart 2013 10:53

Ikke_Niels schreef op vrijdag 29 maart 2013 @ 08:34:
Elk jaar als mijn actie-abbo over is bel ik op of ik korting kan krijgen, eigenlijk is het elk jaar zo dat ik dat niet zo kan krijgen.
Ik was juist bij VF verrast toen ze mij vertelde dat als ik niets deed, mijn "actie-abbo" gewoon door zou lopen. 2,5 jaar terug via mijn werkgever een privé aanbieding geaccepteerd en schijnbaar waren de regels toen nog anders, want mij werd verteld dat ik zonder iets te doen gewoon van dat actie tarief gebruik kon blijven maken tot ergens in 2027 ofzo (schijnbaar een verjaringsperiode op een actie-abbo dat bij het afsluiten van het contract toen nog gold). Ik hoop alleen niet dat VF net als KPN er over nadenkt 3G te schrappen als 4G vol in bedrijf is :P Maar anders zit ik nog voor dit bedrag nog lekker 15 jaar bij VF ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 maart 2013 10:54]


Door Tweakers user q-enf0rcer.1, zaterdag 30 maart 2013 12:23

"Op dit moment zijn al onze medewerkers in gesprek"
Kots.... :X

Wat irritant om dat een half uur lang te moeten aanhoren. Helaas is het de realiteit bij bedrijven zoals Vodafone.

Ben blij dat ik de "service" bijna nooit nodig heb.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 maart 2013 12:24]


Door Tweakers user juwlez, zaterdag 30 maart 2013 23:59

Wat een ongelofelijk dom filmpje! Echt de top.

Ik als ik niet inlog krijg ik zoveel korting en als ik wel inlog minder korting. Als je zo een vergelijking maakt, maak een vergelijking met 2 de zelfde abonnementen! Dat is dus niet gedaan.

Smsen buitenland goedkoper? Je vergelijkt buitenland smsen met buiten je bundel smsen in Nederland? Je maakt geen juiste vergelijking. Het kost btw in Nederland ca. 8 cent.

1 al onzin filmpjes. Een behoorlijke domme consument.

Door Tweakers user Marschmellow, woensdag 3 april 2013 00:37

Ik vind het een prachtig filmpje :D

Reageren is niet meer mogelijk