The Minimalism Game

Door funk-e op zaterdag 30 november 2013 21:00 - Reacties (6)
Categorie: Algemeen, Views: 7.164

http://tweakers.net/ext/f/7lXCHawFuEtyjDTxS1wTZWNs/full.png

In mijn vorige blog was 1 van mijn dagelijkse doelen de MinsGame. MinsGame is een afkorting van Minimalism Game en is bedacht door Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus, de oprichters van theminimalists.com. In een latere blogpost zal ik nog het een en ander toelichten over minimalistisch leven, wat daarbij komt kijken en hoe ik het toepas in mijn eigen leven.

MinsGame werkt als volgt: Elke dag in een bepaalde maand doe je iets weg wat je niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt. Let op: ik heb het hier over wegdoen en niet persé weggooien. Je kan ook dingen weggeven, verkopen of doneren. Maar nu komt het moeilijke: Door op de kalender te kijken weet je hoeveel items je weg moet doen. Dit getal is namelijk de dag in de maand. Op de eerste van de maand doe je 1 artikel weg, op de tweede dag doe je twee artikelen weg enz..

Er is een reden dat ik vandaag deze blog schrijf: morgen is het namelijk de eerste van de maand en dus een uitgelezen kans om ook deel te nemen aan MinsGame.

In de maand november heb ik meegedaan aan de MinsGame. Ik heb dus 496 (zelfs iets meer) items weggedaan en dat voelt erg goed! Op een gegeven moment werd het wel steeds moeilijker, maar uiteindelijk heb ik het gehaald. Voor mij bestonden de items voornamelijk uit cd's, studieboeken en kleding. Maar ik heb ook veel andere dingen weggedaan: Een computer gedoneerd aan computer 4 kids, een laptop weggegeven aan mijn schoonzusje en een andere laptop aan mijn schoonmoeder. Het wordt langzamerhand een soort sport en het voelt uiteindelijk heerlijk om kasten langzamerhand leeg te zien raken.

Als jullie willen zien wat ik in de afgelopen maand allemaal heb weggedaan: Ik heb een blog op tumblr waar ik elke dag foto's heb geplaatst van deze items. Als jullie zelf ook willen beginnen kunnen jullie mede-minsgamers over de hele wereld volgen op twitter met de hashtag #MinsGame.

Veel succes


Mijn tumblr van de MinsGame in November
The Minimalists
What is minimalism

Volgende: Comments on Apple "newest" digital device 09-'14 Comments on Apple "newest" digital device
Volgende: Doelen stellen… en bereiken 11-'13 Doelen stellen… en bereiken

Reacties


Door Tweakers user jaco molenaar, zaterdag 30 november 2013 21:53

Je had aardig volle kasten! ;)

Door Tweakers user Snowmiss, zondag 1 december 2013 21:01

Wat een hoop kleren en je bent vast klaar met je studie ;)

Door Tweakers user Ivos, zondag 1 december 2013 22:44

Haha allemaal bekende spullen! De Nokia 7650, de G Club cd, McKinsey methode boek, zou zo uit mijn eigen kast kunnen komen :D. Ik moet zeggen dat ik van de Nokia uit sentimentaliteit nog geen afscheid zou kunnen nemen...

Door Tweakers user Kaaswagen, maandag 2 december 2013 12:14

Wat heb je met die studieboeken gedaan, ik wil ze wel!

Door Tweakers user rrikkert, maandag 2 december 2013 14:09

Dit plan moet ik is voorleggen aan pa en ma, die kunnen zo'n opruiming prima gebruiken

Door Tweakers user havana, dinsdag 3 december 2013 15:24

Dude, je hebt veel kleren. Of HAD veel kleren. Zeker voor een Tweaker ;)

Reageren is niet meer mogelijk