Comments on Apple "newest" digital device

Door funk-e op donderdag 11 september 2014 19:57 - Reacties (14)
Categorie: Apple, Views: 4.673

Here are some comments on the announcement of Apple’s “newest” digital device:

“I was so hoping for something more.”

“Great just what the world needs.”

“Heres an idea Apple – rather than enter the world of gimmicks and toys, why dont you spend a little more time sorting out your pathetically expensive line up? Or are you really aiming to become a glorified consumer gimmicks firm?”

“I still can’t believe this! All this hype for something so ridiculous! Who cares? I want something new! I want them to think differently!”

“Why oh why would they do this?! It’s so wrong! It’s so stupid!”

“Come on everyone, y’all are saying it sucks before you have even held it in your hand.”

“The reason why everyone’s dissapointed is because we had our hopes up for this incredible device.”

Pretty typical commentary.

Except, all of the above is taken from the forums at Macrumors and all of the above, and more, are referring to the launch of the original iPod.

Some things never change.

iPhone 5

Door funk-e op woensdag 12 september 2012 17:27 - Reacties (5)
Categorie: Apple, Views: 4.109

Op het moment van schrijven duurt het nog 1,5 uur totdat de iPhone 5 gepresenteerd zal worden (bron). Als fanatieke Apple-fan is het toch elke keer weer een moment om naar uit te kijken.

Alle techblogs schrijven al maanden over de iPhone 5. Maar niet alleen techblogs. Je ziet dat er steeds meer reguliere nieuwssites zijn die hier gewoon aan mee doen: Zelfs De Telegraaf gaat tijdens het evenement van vanavond alle nieuwtjes bijhouden door middel van een liveblog.

Nieuwe features
Doordat praktisch alle onderdelen al zijn uitgelekt zullen er weinig verrassingen geÔntroduceerd worden:
  • 16:9 scherm van ongeveer 4"
  • Metalen backplate (inclusief zijkant)
  • A6-processor
  • Nieuwe dock-connector (9 pins), genaamd Lightning
  • LTE (bron)
  • iOS6
  • Betere camera
Daarnaast zal er vast nog iets zijn wat niet uitgelekt is.

Hoge verwachtingen
Ondanks dat de iPhone 5 waarschijnlijk direct tot de top gaat behoren van alle smartphones die nu op de markt zijn, zullen er veel mensen die bij voorbaat al teleurgesteld zijn. Hetzelfde gebeurde bij de eerste iPhone, de 3G, de 3GS, de 4 en de 4S. Als je alle verbeteringen eens goed bekijkt zijn het elke keer zeker noemenswaardige upgrades geweest. Het is jammer dat veel mensen zich nog steeds blindstaren op de technische specificaties.

In het geval van de iPhone (en Apple-producten in het algemeen) kun je eigenlijk pas een mening vormen wanneer je het product hebt gebruikt. Een voorbeeld is mijn MacBook Air uit 2010 met een 1.86GHz C2D-processor en 2 GB geheugen. Op het eerste gezicht zijn dit zeker geen indrukwekkende specs (zelfs niet op het moment dat hij geÔntroduceerd werd). Veel mensen verbazen zich nog steeds hoe snel dat apparaat is vergeleken met laptops die veel betere specs hebben.

Verkoopsucces
Ongeacht wat er vanavond geÔntroduceerd gaat worden, de nieuwe iPhone zal wederom een groot verkoopsucces worden. Dit komt niet alleen door de trouwe userbase van Apple, maar ook door de zakelijke markt. Bij het bedrijf waar ik werk zijn ze 1,5 jaar geleden overgestapt van Blackberry naar iPhone. In het bedrijfsleven is er op dit moment een trend aan de gang die de verkopen van de iPhone zal stuwen.

Daarnaast zijn er veel mensen die inmiddels >4 jaar een iPhone hebben. In die 4 jaar hebben zij veel apps gekocht die enkel op een iPhone zullen werken. Overstappen naar Android of een ander besturingssysteem zou betekenen dat deze apps (als ze al verkrijgbaar zijn op andere platformen) opnieuw aangeschaft moeten worden.

Conclusie
Er gaat vanavond een nieuwe iPhone geÔntroduceerd worden. Veel mensen zullen bij voorbaat teleurgesteld zijn. Uiteindelijk wordt de iPhone 5, net als zijn voorgangers, een enorm succes.

iPhone: Sync Gmail + Calendar + Contacts + Notes

Door funk-e op vrijdag 25 maart 2011 15:01 - Reacties (9)
Categorie: Apple, Views: 28.905

In de onderstaande handleiding ga ik ervan uit dat de contactpersonen al aanwezig zijn in je Gmail-account. Als de contactpersonen nog niet in Gmail staan zal je die dus eerst moeten importeren.
Geen contactpersonen in Gmail + Synchroniseren via Exchange = Al je contactpersonen kwijt!
http://tweakers.net/ext/f/UiGtvl22Rq8zJ1IarV0S0lPd/full.gif

Ik ben inmiddels >2,5 jaar in het bezit van een iPhone. Ik begon met de iPhone 3G en ik ben in september overgestapt naar een iPhone 4.

Om alles in-sync te houden kun je gebruik maken van de gratis services van Google. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je nooit meer je gegevens kwijtraakt als je bijvoorbeeld je toestel verliest of als deze defect raakt. Hoewel het instellen van een Exchange-account op de iPhone geen rocketscience is, valt het me wel op dat er nergens een complete handleiding te vinden is waarin beschreven staat hoe je echt alles goed synchroniseerd.

Je kunt op verschillende manieren je iPhone laten synchroniseren met je Google-account:

IMAP
Als ik in mijn omgeving kijk hebben de meeste iPhone-gebruikers hun gmail-account ingesteld via IMAP. Op zich is dat heel logisch. Als je een e-mailaccount wilt toevoegen wordt IMAP-Gmail daar als derde optie weergegeven.Het nadeel van IMAP ten opzichte van Exchange is dat je bij IMAP geen gebruik kunt maken van de pushtechnologie. Via IMAP heb je weer wel de mogelijkheid om notities te synchroniseren. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat deze synchronisatie slechts 1 kant op werkt. Bij het toevoegen van een notitie op de iPhone wordt er een e-mailbericht aangemaakt met het label 'Notes' Deze komt niet in je Postvak IN terecht, maar deze wordt automatisch als gelezen gezet en gearchiveerd. Een willekeurige e-mail labelen als 'Notes' zorgt er helaas niet voor dat deze in je Notitie-app verschijnt.

Exchange
Exchange is perfect geschikt voor het synchroniseren van e-mail en contactpersonen. Je hebt ook de mogelijkheid om de agenda te synchroniseren. In mijn Google Calendar-account maak ik echter gebruik van meerdere sub-agenda's zoals: Zakelijk, Persoonlijk en Algemeen. Een nadeel van je agenda synchorniseren via Exchange is dat hij alleen de afspraken meeneemt die in de standaard agenda staan. De overige agenda's worden dus niet
meegenomen. Een ander nadeel is dat via Exchange je notities niet gesynchroniseerd kunnen worden.


Bovenstaande (doorgestreepte) klopt niet meer, zie reacties onder dit artikel.

CalDAV
Om volledig gebruik te maken van je agenda dien je deze in te stellen als CalDAV. Dit zorgt ervoor dat je meerdere (sub)agenda's kun synchroniseren en dat je je afspraken vanaf je iPhone kunt labelen.


De enige manier om volledig gebruik te kunnen maken van alle functies dien je de onderdelen als volgt in te stellen:

http://tweakers.net/ext/f/vX9p2Yduv0TA9QEQZCQ0t1No/full.gif


Instellen: Notities via IMAP


Instellingen => Mail, Contacten, Agenda => Voeg account toe... => Google Mail

http://tweakers.net/ext/f/NFlW73PHzJmi9i8UC3c26tkE/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/XKQ6USQtPNtQwgud9f7tUB2A/full.png

Let op: Zorg ervoor dat de optie 'Archiveer berichten' aangevinkt is. Dit zorgt ervoor dat de notitie app de notitie niet verwijderd, maar archiveerd in Gmail. Zo kun je per ongeluk verwijderde notities gemakkelijk weer terugvinden.


Instellen: E-mail en contactpersonen via Exchange


Instellingen => Mail, Contacten, Agenda => Voeg account toe... => Microsoft Exchange

http://tweakers.net/ext/f/wOjHnM46NwNoy56ng1x7QR4o/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/cssLF92sAaDQetZvwukAUvV9/full.pngInstellen: Agenda via CalDAV


Instellingen => Mail, Contacten, Agenda => Voeg account toe... => Anders => Voeg CalDAV-account toe

http://tweakers.net/ext/f/z24dSC8VR4Ia7OwJi3u4WGGz/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/wrtizDtRkK3PP7MgmpfU1RDu/full.png

Ga vervolgens naar: https://www.google.com/calendar/iphoneselect en selecteer daar de agenda's die je wilt synchroniseren.Als alles goed is gegaan zien de instellingen er nu als volgt uit:

http://tweakers.net/ext/f/cp3H8zQ8RKA6COBdh7WYDF8W/full.pngTot slot


Tot slot is het belangrijk dat je in de contactpersonen-app en de notitie-app aangeeft dat respectievelijk alleen de Exchange en IMAPgegevens getoond moeten worden:

http://tweakers.net/ext/f/9ALEvX79siTDekUh9fmM9hfB/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/CPNZfGoubDjInDS46HOfFen9/full.png

Linkerafbeelding (Contactpersonen) => Kies 'Contacts' onder 'Exchange'
Rechterafbeelding (Notities) => Kies 'Google Notes'

Als je dit niet instelt kan het zijn dat wanneer je bijvoorbeeld een contactpersoon toevoegd, dat de iPhone deze alleen lokaal opslaat. Hetzelfde geldt voor notities.Succes

Display Test: iPhone 4 vs SE Xperia Arc vs Galaxy S

Door funk-e op woensdag 12 januari 2011 13:33 - Reacties (16)
CategorieŽn: Algemeen, Apple, Views: 5.373

http://tweakers.net/ext/f/3veCyCSxEOdQsmx0JawjNyXB/full.jpg
GSM Arena heeft onlangs de schermen van 3 populaire toestellen vergeleken.
Het is wel grappig om bij de reacties in YouTube te lezen hoe (potentiŽle) bezitters van deze toestellen hun toestel aan het verdedigen zijn. Ik heb zelf een iPhone 4 en als ik de test bekijk vind ik het scherm van de iPhone de beste.

De Arc komt naar mijn mening het slechtste uit de test. Het scherm is veel te flets en als je het scherm van onderaf bekijkt wordt het helemaal een drama. De Galaxy S doet het beter dan de Arc, maar je ziet bij de Galaxy dat de boot op de foto ineens een blauwe gloed krijgt vanaf een scherpe kijkhoek.

Naar mijn mening komt de iPhone 4 als beste uit de test omdat de kleuren gelijk blijven bij elke kijkhoek.


Display Test: iPhone 4 | Sony Ericsson XPERIA Arc | Galaxy S


Ik ben erg benieuwd hoe jullie er tegenaan kijken.


EDIT: Hieronder werd al opgemerkt dat ik ook mijn eigen toestel aan het verdedigen ben. Dit was ook de reden dat ik deze blog heb geschreven. Ik ben namelijk benieuwd hoe anderen de test ervaren (dus zowel iPhone 4- Galaxy- en Arc-bezitters) :)

Een pluim voor T-mobile

Door funk-e op donderdag 25 november 2010 09:55 - Reacties (14)
CategorieŽn: Algemeen, Apple, Views: 4.280

Ik ben inmiddels >2 jaar klant van T-mobile en ik moet toegeven dat ik steeds positiever begin te worden over dit bedrijf. OK om heel eerlijk te zijn heb ik ook ‘my share of bullshit’ gehad: Slechte dekking buiten de grote steden, slechte 3G-dekking, foute facturen. Maar zo langzamerhand krijg ik het gevoel dat de kwaliteit van het netwerk steeds beter wordt. Bij mijn ouders in Oost-Groningen had ik 3 jaar geleden geen dekking. Inmiddels kan ik daar gewoon bellen (4 streepjes bereik). Het 3G bereik is het laatste jaar sterk verbeterd. Verder zijn de foute facturen die ik heb gekregen netjes gecrediteerd en gecorrigeerd.

Drie weken geleden had ik een probleem met mijn toestel (iPhone 4 32GB). De tegenpartij kon mij niet horen, terwijl de microfoon het nog wel deed in andere applicaties. Eerst heb ik gekeken of ik het probleem zelf op kon lossen. Ik heb mijn telefoon geŁpdatet van 4.0.2 naar 4.1 maar dit heeft niets uitgehaald. Nog steeds problemen. Daarna naar de t-mobile shop gegaan om het toestel ter reparatie aan te bieden. <2 weken later kreeg ik een compleet nieuw toestel terug. Erg fijn omdat er op mijn andere iPhone al wat krasjes zaten.

Voor bovenstaande feiten wil ik T-mobile een pluim geven, maar eigenlijk is dit onzin. Het zijn zaken die je op zijn minst kunt verwachten van een provider. Maar toch zie je steeds vaker dat dergelijke problemen niet of niet tijdig worden opgelost. Niet alleen bij T-mobile, maar ook bij vodafone en KPN.

Wat ik wel echt een pluim waard vind is de manier waarop gisteren mijn headset-probleem is opgelost. De headset van mijn iPhone werkte niet meer naar behoren. De speaker aan de rechterkant begon bij zware bastonen te trillen. Dit is een veel voorkomend probleem. Een nieuw setjes kost al snel §25,- en ik vind dat dit onder garantie vervangen zou moeten worden. Apple heeft alleen het belachelijke beleid om te eisen dat je de iPhone mee moet sturen als je accessoires defect raakt. Ik werd hierop gewezen door een helpdeskmedewerker van T-mobile. Hij gaf mij ook een alternatief: Hij kon §30,- crediteren op mijn eerstvolgende rekening zodat ik voor dat geld zelf een nieuwe headset kon aanschaffen. Hij raadde mij zelfs aan om de headset niet in de t-mobile-webshop aan te schaffen omdat deze elders op het web vaak goedkoper waren. De defecte headset kon ik gewoon houden.

Ik ben zoals je begrijpt erg tevreden met deze oplossing. Er is geen enkele controle mogelijk voor T-mobile of ik de waarheid spreek of niet. Het lijkt alsof T-mobile steeds beter zijn best doet om klanten tevreden te houden. De helpdeskmedewerkers lijken meer bevoegdheden te hebben zodat ze direct problemen kunnen oplossen zonder een bureaucratisch proces te hoeven doorlopen. Na alle negatieve berichten over T-mobile dus voor de verandering eens een positief verhaal.

T-mobile: Chapeau!

http://www.terberg-mobile.nl/modules/wysiwyg/wysiwyg/images/T-Mobile-logo%20alleen%20T.jpg