O oh - De tweede waarschuwing

Door funk-e op woensdag 17 november 2010 23:27 - Reacties (23)
Categorie: Music, Views: 7.131

Ik ben onlangs naar een concert van Steve Vai geweest: Steve Vai ism het NNO. Erg leuk om eens mee te maken.

Tijdens het concert heb ik een filmpje met mijn telefoon gemaakt en direct geupload naar Youtube. Zo konden mijn vrienden zien wat ik aan het doen was. Moet kunnen zou je denken.

Tot ik een paar dagen later een mail kreeg van Youtube: Ik had een video geupload die inbreuk maakte op het auteursrecht en dat mijn video direct werd verwijderd. WTF!!! :S Ik vond dit echt zwaar overdreven, ik bedoel kom op man, het gaat om een kort filmpje wat ik met mijn telefoon maak! Ik zet geen CD online of iets dergelijks.

Maar goed, als de platenmaatschappij er problemen mee heeft dan ik het blijkbaar niet anders.

Ik probeer net een filmpje te kijken op youtube en nu krijg ik de volgende melding:
http://tweakers.net/ext/f/Pvj7errbmnmc09dLh5qqmflk/medium.png
LET OP
We hebben de volgende auteursrechtklacht(en) ontvangen vanwege materiaal dat je hebt geplaatst:
van Light Without Heat over Steve Vai vs NNO
Video-id: Ll9JXB6S1_0

Dit is de tweede waarschuwing vanwege een auteursrechtschending voor je account. Als er nog één claim bijkomt, leidt dit tot het beëindigen van je account. Als je dit wilt voorkomen, verwijder je alle video's waarvan je niet over de rechten beschikt. Verder upload je geen video's meer die inbreuk maken op het auteursrecht van anderen.

Als je niet zeker weet wat dit inhoudt, is het zeer belangrijk dat je de handleiding 'Tips over auteursrecht' raadpleegt.

Als een van je geplaatste items ten onrechte is aangemerkt als inbreukmakend, kun je een tegenvordering indienen. Informatie over deze procedure vind je in ons Helpcentrum.

Iedereen die bewust ten onrechte aangeeft dat materiaal of een activiteit per ongeluk of door een onjuiste aanduiding is uitgeschakeld, is mogelijk aansprakelijk voor schade volgens Artikel 512(f) van de Amerikaanse auteursrechtwet.

Een kopie van dit bericht is ter referentie verzonden naar het e-mailadres dat aan dit account is gekoppeld. Je kunt het bericht ook vinden op de pagina met accountwaarschuwingen.
Ik moet dus erkennen dat ik een enorme fout heb gemaakt voordat ik weer een Youtube filmpje mag zien :S En als ik nogmaals een filmpje upload waar auteursrechtelijk muziek in voorkomt wordt mijn account disabled (en krijg ik misschien nog een proces aan mijn broek ;))


Wat vinden jullie hiervan?


ps. Mijn eerste waarschuwing heb ik gekregen toen ik een zelfgemaakte mix online zette op youtube waar een fragment van 30 seconden The Prodigy in zat.

Ramenlikkers...

Door funk-e op maandag 21 juni 2010 00:01 - Reacties (13)
Categorie: Music, Views: 3.802

Voor mij blijft dit de beste clip ooit gemaakt! ;)

...van Trance naar Klassiek

Door funk-e op vrijdag 5 maart 2010 22:05 - Reacties (44)
Categorie: Music, Views: 5.255

http://tweakers.net/ext/f/Ofn7ZYPU6TW3nuCE3b4ECkjR/full.jpg
Een van de meest populaire muziekstromingen van het begin van het vorig decennium was zonder twijfel Trance. Elektronische muziek met een snelle beat, veel snaar-instrumenten (electronisch) en af en toe wat vocals.

10 jaar later is de muziekstroming weer meer underground geworden (in NL) en zijn het vooral de liefhebbers die nog trance-feesten bezoeken. Het begint er nu op te lijken dat de Trance-muziek een heuse come-back aan het maken is, maar dan een richting op die je niet snel zou verwachten. In veel Trance-nummers van begin jaren '00 kon je vaak samples ontdekken uit klassieke stukken van vele jaren geleden. Nu lijkt dit proces zich omgekeerd te hebben.

Ik ben gisteren naar een concert geweest van het Noord Nederlands Orkest. Zij brachten een tribute aan... JAWEL: ARMIN VAN BUUREN! Inclusief lichtshow, lasers en sexy danseressen.

Ik heb een stukje opgenomen met de dictafoon-functie van mijn iPhone om dit unieke project met jullie te delen. De kwaliteit is crappy, maar je krijgt wel een idee hoe ik dit gisteren heb ervaren.

http://bit.ly/awF0TR


update: zoals omgwtfbbq al zei: hier staat het concert in beeld en geluid: http://www.radio4.nl/page/artikel/13621 (echt geweldig om weer terug te zien)

Ga luisteren en laat me weten wat je ervan vindt. ;)

btw Het concert is volledig live gespeeld! Ja, de beat dus ook gewoon met een drumstel!